Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Κεικ βανιλιας



Ιδανικό κολατσιο για μικρούς και μεγάλους.Ευκολο και γρήγορο.

Υλικά 

1 φαρινα ( 3 κ.σ. τις κραταω ξεχωριστα)
1 πλάκα μαργαρινη σε θερμοκρασία  δωματίου 
1 φλ. ζάχαρη
3 μεγάλα  αβγά 
3/4 ποτ. γάλα
1 βανιλια
Ξυσμα από πορτοκάλι
Χυμος από  1 πορτοκάλι
Αχνη ζαχαρη

Προαιρετικά:
1/2 κ.γλυκ.κανελλα

Εκτέλεση 

  1. Χτυπαμε στο μιξερ την μαργαρινη και την ζάχαρη για 3 λεπτά  έως  ότου αφρατεψει το μείγμα.
  2. Προσθέτω ένα - ένα  τα αβγά. Προσθετω το επόμενο μόνο όταν έχει αναμειχθει καλά το προηγούμενο.
  3. Αφού αναμειχθουν καλά βάζω το ξυσμα , την κανελλα και την βανιλια.
  4. Ριχνω λίγο γάλα,  λίγο φαρινα,  λίγο χυμο εν` αλλαξ μέχρι να τα έχω προσθέσει όλα πάντα τελειωνοντας με την φαρινα.
  5. Βουτυρωνω την φορμα μου και πασπαλιζω με την φαρινα που κράτησα εξ αρχής .
  6. Τοποθετώ το μείγμα  σε προθερμασμενο φουρνο. Ψηνω για 45 περίπου λεπτά στους 175-180 °. 
  7. Το κεικ είναι  έτοιμο οταν καρφωσετε μια οδοντογλυφιδα και εκείνη αφαιρεθεί καθαρή.
Σερβίρεται με πασπαλισμενη ζάχαρη αχνη για περισσότερη νοστιμια.




Καλή  επιτυχία 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τουρτα με γιαουρτι και ανανα

Θεικο... δεν εχω πολλα να πω . Δοκιμαστε την σε καποια εορτη κ θα με θυμηθειτε. (Φωτο προσεχως) Υλικά Παντεσπανι: 4 αβγά Πορτοκαλαδ...